saieda elkhshab Admin
عدد المساهمات : 153 تاريخ التسجيل : 30/12/2012 الموقع : مصر_القاهرة وحاليا بالمملكة العبية السعودية
| موضوع: طاجن البامية باللحمة في الفرن الخميس يناير 31, 2013 7:42 am | |
| [size=24][img] [/img] [img] [/img] [size=24]d]]المقادير: [/b]نص كيلوا بامية ومتنظفة ومتقمعة نص كيلو لحمة ضاني أوبقري متقطعه صغير زي الشاورما ،( وممكن طبعاً تقطع مكعبات ودا بأخذ وقت أطول لتستوي ) بصل مفروم توم مفروم فلفل اخضر مفروم بصل جوانح وتوم متقطع صغير كوب عصير طماطم ليمونه ملح وفلفل ومكعب مرق الطريقة:أولا : نجيب طاسة ع النار وونضع ملعقة( كبيرة) سمنه ونشوح فيها اللحمة حتى يتغير لونها وبعد كدا نضيف البصل المفروم ونقلب شوية لندبل البصل، وبعدين الفلفل الأخضر المفروم ونضع فلفل أسود ونقلب ونضع التوم المفروم ونقلب لحد ماتستوي اللحمه مش بتاخد وقت عشان متقطعه صغير ثانياً: في طاسة تانية نضع ملعقة( كبيرة) سمنه ونضع عليها البامية ندبلها يدو ب شوية وننزل عليها بالبصل الجوانح وندبله برده معاها وبعده نضيف التوم الشرايح وندبله وبس بعدين نجيب طاجن الفرن أوبايركس ونضع خليط اللحم وخليط البامية ونقلبه مع بعضه ونضيف الملح ونضيف عصير الطماطم وعصير الليمونه وشوية فلفل أسود ومرقة الدجاج وتغطيه بورق فويل وعالفرن بعد نص ساعه تشيلي الفويل وتسيبيه كمان ربع ساعه في الفرن وبعدين تطفي وتدوقي أحلى طاجن بامية ملحوظة لوبتحبي الصلصة كتير ممكن تزودي الطماطم. [img] [/img] Saieda elkhashab [/size][/size] | |
|
ملك الحصريات
عدد المساهمات : 8 تاريخ التسجيل : 11/08/2013 العمر : 44 الموقع : منتديات ميدو
| موضوع: رد: طاجن البامية باللحمة في الفرن الأحد أغسطس 11, 2013 9:27 am | |
| شكرآ جزيلا على الموضوع الرائع و المميز
| |
|